PRVNÍ ABSOLVENTI DOKONČILI KURZY SOCIÁLNÍ AKADEMIE

26. 10. 2021

PRVNÍ ABSOLVENTI DOKONČILI KURZY SOCIÁLNÍ AKADEMIE

Účastníci akademie absolvovali několik seminářů, během kterých získali potřebné informace k realizaci svých záměrů. Dozvěděli se, jak rozjet svůj plán formou projektu nebo podnikání, a v rámci jednotlivých setkání sami rozvíjeli a rozpracovávali své záměry tak, aby je mohli uvést do života. Celým procesem je provedli lektoři a mentoři, kteří mají bohaté zkušenosti se sociálním podnikáním. Vybrané projekty pak byly podpořeny částkou 5000,- Kč.

Vzhledem k pandemii Covid-19 a s ní souvisejícími opatřeními musely kurzy oproti původním plánům probíhat on-line. Přesto absolventi hodnotí akademii velmi pozitivně. „Chtěla bych moc poděkovat za možnost zúčastnit se Sociální akademie a také za příspěvek na rozjezd našeho podnikání. Akademie provětrala vztahy v týmu a umožnila všem dozvědět se maximum o vedení takového podniku, jako je ten náš,“ uvedla účastnice kurzu Alena Jahnová ze spolku České galerie, z. s. 

Celý projekt podpořil Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a zmocnění znevýhodněných skupin. Program je financován z Fondů EHP a Norska. Právě díky této podpoře je akademie pro účastníky bezplatná.